Selectie si recrutare

Home - Selectie si recrutare

Intr-o organizatie pot interveni la un moment dat schimbari de personal. Unii angajati parasesc organizatia, altii sunt promovati, transferati sau chiar concediati. Dinamica schimbarii creeaza posturi vacante iar orice dezvoltare a activitatii necesita si suplimentarea numarului de angajati.

Selectia este activitatea de cautare si atragere in organizatie a unui grup de persoane capabile si interesate sa ocupe posturile vacante, baza de selectie din cadrul careia se pot alege candidati corespunzatori pentru aceste posturi.

Inainte de a declansa procesul de selectie trebuie cunoscute cu exactitate numarul posturilor vacante (prin planificarea personalului), natura si cerintele acestora (prin analiza posturilor).

Recrutarea este procesul prin care sunt alesi, dintre candidatii selectati, cei ce vor primi oferta de angajare.

O recrutare buna este conditionata de o selectie buna. Efortul investit in selectie nu poate duce la rezultate satisfacatoare daca recrutarea personalului a fost defectuoasa. De aceea, sarcina recrutarii este de a genera un numar adecvat de candidati potriviti postului. Grupul selectat nu trebuie sa fie nici prea mare, pentru a nu aglomera procesul de selectie, nici atat de mic incat sa nu permita optiuni viabile.

Specialistii EvoHeadhunting te vor ajuta sa realizezi cu succes activitatile de recrutare si selectie!